-
MenuBack
-
SPICES IN A BAG
-
-
Our spices in a bag
-
Our spices in a bag
-
-
-
Texte 2
Add a touch of the Mediterranean with this blend, ideal as a sauce or at the end of cooking.
-
-
Texte 2
More than 50 large-format products in an economical and practical kraft bag.
-
Spices
-
-
-
Catégories
-
-
-
Texte 2
Une alliance parfaite entre l'ail et le piment qui donnera vie à vos plats avec une intensité envoûtante.
-
-
salts
Our exceptional Albert Ménès salts are real little jewels with bright colours and original flavours.
-
-
Deli
-
-
-
-
Texte 2
Let yourself be tempted by our quality seafood, carefully selected for you.
-
-
Texte 2
A real alternative to traditional spices, these accompaniments will enhance the flavour of your favourite dishes.
-
- Jams and Honeys
- Gifts
-
House
-
-
Categories 1
-
Categories 1
-
-
-
Texte 2
Since 1921, Albert Ménès has been pursuing the beautiful adventure of taste with greed and generosity.
- Our recipes
- Notre partenaire
- Contact us
-
MenuBack
-
SPICES IN A BAG
-
-
Our spices in a bag
-
Our spices in a bag
-
-
-
Texte 2
Add a touch of the Mediterranean with this blend, ideal as a sauce or at the end of cooking.
-
-
Texte 2
More than 50 large-format products in an economical and practical kraft bag.
-
Spices
-
-
-
Catégories
-
-
-
Texte 2
Une alliance parfaite entre l'ail et le piment qui donnera vie à vos plats avec une intensité envoûtante.
-
-
salts
Our exceptional Albert Ménès salts are real little jewels with bright colours and original flavours.
-
-
Deli
-
-
-
-
Texte 2
Let yourself be tempted by our quality seafood, carefully selected for you.
-
-
Texte 2
A real alternative to traditional spices, these accompaniments will enhance the flavour of your favourite dishes.
-
- Jams and Honeys
- Gifts
-
House
-
-
Categories 1
-
Categories 1
-
-
-
Texte 2
Since 1921, Albert Ménès has been pursuing the beautiful adventure of taste with greed and generosity.
- Our recipes
- Notre partenaire
- Contact us
Découvrez toutes nos recettes
Search in blog
Blog categories
Popular posts
-
North African Couscous recipe: the real traditional quick and easy recipe!Posted in: Recipes245877 viewsThe real recipe for North African couscous An easy-to-make recipe that's impossible to beat!Read more
-
Poulet basquaise : the real traditional recipePosted in: Recipes177711 viewsBasque chicken: a traditional and easy recipe with the flavours of the South-WestRead more
-
Tunisian ChakchoukaPosted in: Recipes34658 viewsTunisian chakchouka with eggsRead more
-
Fattoush Salad & Sumac VinaigrettePosted in: Recipes24791 viewsFattoush Salad & Sumac VinaigretteRead more
-
Tunisian couscous from the seaPosted in: Recipes24332 viewsTunisian white fish couscous with smoked organic Provence pepper harissa.Read more
Featured posts
-
-
Lemon, poppy seed and blueberry cakePosted in: Recipes232 viewsA moist, fruity and tangy cake: try our recipe for lemon and blueberry jam cake. A real treat!Read more
-
Mustard crackers with Comté cheese and Provence herbsPosted in: Recipes256 viewsThe perfect quick recipe for your aperitifs: mustard crackers. Ready in 25 minutes, this recipe will be a hit.Read more
-
Lebanese-style green beansPosted in: Recipes824 viewsA classic of Levantine cuisine, Lebanese-style green beans appeal for their intense flavour and freshness. Served hot...Read more
-
Trop salé, trop pimenté, trop fade : nos astuces pour rattraper un plat1735 viewsDécouvrez dans cet article toutes nos astuces et idées pour rattraper et sublimer vos plats. Ne vous en faites pas,...Read more
Porc à l'ananas et riz parfumé
Goûtez aux saveurs sucrées de l'ananas mélangées aux arômes salés de la viande de porc et la pâte de curry rouge Albert Ménès : une association équilibrée réalisée par @Once.upon.a.tarte qui régalera vos papilles.
Ingrédients pour 4 personnes :
Pour le curry de porc à l’ananas
- 1/2 petit ananas victoria frais et coupé en morceaux (environ 250g)
- 2 à 3 c à s de Pâte de curry rouge
- 600 g de rôti de porc dans l’échine et taillé en petits morceaux similaires à l’ananas
- 400 ml de crème de coco
- 1 citron vert
- quelques brins de coriandre fraîche.
Pour le Riz parfumé aux épices
- 200g de riz basmati (50 g personne)
- 1,5 volume d’eau
- 1bâton de cannelle
- 1 càc sel
- 2 capsule de cardamome
- 3 clous de girofle
- 1 morceau de bâton de cannelle
- 3-4 pistil de safran
- 1 càc de ghee, beurre clarifié
Préparation
Commencez par réaliser le curry de porc à l'ananas
Faites chauffer une sauteuse avec un fond d’huile végétale.
Ajoutez-y le curry rouge et le faire revenir 2 minutes.
Ajoutez la viande. Mélangez bien et ajoutez l’ananas.
Laissez cuire 1 minute ou 2 ainsi.
Ajoutez ensuite le lait de coco, couvrez et baissez le feu pour une cuisson à feu très très doux pendant 45 minutes.
Pour préparer le riz, commencez par le rincer 2 ou 3 fois afin de retirer l’amidon et avoir des grains qui ne collent pas entre eux.
Une fois le riz rincé, déposez le dans le cuiseur
Ajoutez le volume d’eau et tous les ingrédients.
Faites cuire 10 min à la casserole ou au cuiseur et ne pas ouvrir le couvercle pendant les 10 minutes qui suivent.
Retirez les capsules de cardamome, les clous de girofle et le bâton de cannelle pour le service.
Dressez à l’assiette avec le riz parfumé, puis le curry rouge et arroser de bouillon.
Zestez un citron vert et parsemer de coriandre fraîche.
Bon appétit !
Photo et recette : @Oonce.upon.a.tarte
Related products
-
Cinnamon Sticks
Price: €4.90 -
Green Cardamom
Price: €6.55 -
Saffron Filaments - 2 measures of 0.2 g
Price: €7.45 -
Organic Whole Cloves
Price: €4.20 -
Organic Ginger Red Curry
Price: €4.20
Related posts
-
Christmas shortbread - the real Swedish recipe
Posted in: Recipes21/12/20219265 viewsChristmas shortbread - the real Swedish recipeRead more -
Croque Jeune Homme with black garlic, or how to revisit a great classic
Posted in: Recipes31/05/20177221 viewsDiscover our Young Man’s croque with black garlic confitRead more -
CHICKEN TAGINE WITH LEMON CONFIT
Posted in: Recipes21/04/201711330 viewsCHICKEN TAGINE WITH LEMON CONFITRead more -
LEMON, HONEY AND CINNAMON DETOX WATER
13798 viewsLEMON, HONEY AND CINNAMON DETOX WATERRead more -
Tiramisu with apple and salted butter caramel
Posted in: Recipes04/05/20175349 viewsTiramisu with apple and salted butter caramelRead more -
Poached egg in wine sauce, smoked eel and black garlic
Posted in: Recipes30/05/20175896 viewsThe recipe for poached egg in red wine sauce, smoked eel, and black garlic.Read more