-
MenuBack
-
SPICES IN A BAG
-
-
Our spices in a bag
-
Our spices in a bag
-
-
-
Texte 2
Add a touch of the Mediterranean with this blend, ideal as a sauce or at the end of cooking.
-
-
Texte 2
More than 50 large-format products in an economical and practical kraft bag.
-
Spices
-
-
-
Catégories
-
-
-
Texte 2
Une alliance parfaite entre l'ail et le piment qui donnera vie à vos plats avec une intensité envoûtante.
-
-
salts
Our exceptional Albert Ménès salts are real little jewels with bright colours and original flavours.
-
-
Deli
-
-
-
-
Texte 2
Let yourself be tempted by our quality seafood, carefully selected for you.
-
-
Texte 2
A real alternative to traditional spices, these accompaniments will enhance the flavour of your favourite dishes.
-
- Jams and Honeys
- Gifts
-
House
-
-
Categories 1
-
-
-
-
Texte 2
Since 1921, Albert Ménès has been pursuing the beautiful adventure of taste with greed and generosity.
- Our recipes
- Notre partenaire
- Contact us
-
MenuBack
-
SPICES IN A BAG
-
-
Our spices in a bag
-
Our spices in a bag
-
-
-
Texte 2
Add a touch of the Mediterranean with this blend, ideal as a sauce or at the end of cooking.
-
-
Texte 2
More than 50 large-format products in an economical and practical kraft bag.
-
Spices
-
-
-
Catégories
-
-
-
Texte 2
Une alliance parfaite entre l'ail et le piment qui donnera vie à vos plats avec une intensité envoûtante.
-
-
salts
Our exceptional Albert Ménès salts are real little jewels with bright colours and original flavours.
-
-
Deli
-
-
-
-
Texte 2
Let yourself be tempted by our quality seafood, carefully selected for you.
-
-
Texte 2
A real alternative to traditional spices, these accompaniments will enhance the flavour of your favourite dishes.
-
- Jams and Honeys
- Gifts
-
House
-
-
Categories 1
-
-
-
-
Texte 2
Since 1921, Albert Ménès has been pursuing the beautiful adventure of taste with greed and generosity.
- Our recipes
- Notre partenaire
- Contact us
Découvrez toutes nos recettes
Search in blog
Blog categories
Popular posts
-
North African Couscous recipe: the real traditional quick and easy recipe!02/05/2021Posted in: Recipes296809 viewsThe real recipe for North African couscous An easy-to-make recipe that's impossible to beat!Read more -
Poulet basquaise : the real traditional recipe28/02/2023Posted in: Recipes185512 viewsBasque chicken: a traditional and easy recipe with the flavours of the South-WestRead more -
Tunisian Chakchouka18/10/2022Posted in: Recipes36521 viewsTunisian chakchouka with eggsRead more -
La piperade03/08/2023Posted in: Recipes26912 viewsLaissez vous transporter sur les terres basques en testant la recette de la piperade.Read more -
Tunisian couscous from the sea18/10/2022Posted in: Recipes26407 viewsTunisian white fish couscous with smoked organic Provence pepper harissa.Read more
Featured posts
-
Poule au pot : la recette traditionnelle de grand-mèreGoûtez à la tendresse de cette recette de grand-mère mijotée pendant plusieurs heures.Read more -
Petit guide : Quels ingrédients pour une bonne raclette ?15/09/2025238 viewsPlat typique des régions montagneuses, la raclette est devenue un repas d’hiver par excellence au fil des années. La...Read more -
-
Lemon, poppy seed and blueberry cake05/08/2025Posted in: Recipes755 viewsA moist, fruity and tangy cake: try our recipe for lemon and blueberry jam cake. A real treat!Read more -
Mustard crackers with Comté cheese and Provence herbs04/08/2025Posted in: Recipes824 viewsThe perfect quick recipe for your aperitifs: mustard crackers. Ready in 25 minutes, this recipe will be a hit.Read more
Tarte poires crème de marron
Pour 6 personnes
Préparation : 35 min
Cuisson : 40 min
Ingrédients :
- Pour la pâte sablée:
- 250 g de farine
- 1 œuf
- 75 g de sucre à la cannelle Albert Ménès
- 100 g de beurre
- 1 pincée de sel
- Pour la tarte:
- 3 poires
- 50 g de chocolat
- 1 c.à.s. de mélange pour chocolat chaud épicé Albert Ménès
- 2 c.à.s. de crème de marron vanillée Albert Ménès
- 50 cl de crème fraiche
- 1 œuf
Préparation :
- Pour la pâte:
- Préchauffez votre four à 180°C (thermostat 6).
- Dans un saladier, mélangez l’œuf, le sucre et le sel et mélangez. Ensuite ajoutez progressivement la farine et le beurre et mélangez jusqu’à obtenir une pâte homogène.
- Etalez la pâte, puis mettez-la dans un moule à tarte.
- Faites précuire la pâte pendant 10 min.
- Pour la tarte:
- Dans une casserole, faites fondre le chocolat avec la crème fraiche.
- Dans un saladier, mélangez l’œuf, le chocolat, la crème de marron et la poudre épicée.
- Epluchez et coupez les poires en deux et en lamelles.
- Une fois la pâte sortie du four, versez le mélange dessus, puis disposez les poires sur la tarte.
- Enfournez 25 à 30 min.
Related products
-
Vanilla Chestnut Cream
Price: €7.60 -
Hot Chocolate Mix Spicy
Price: €5.75
Related posts
-
Christmas shortbread - the real Swedish recipe
Posted in: Recipes21/12/20219732 viewsChristmas shortbread - the real Swedish recipeRead more -
Croque Jeune Homme with black garlic, or how to revisit a great classic
Posted in: Recipes31/05/20177781 viewsDiscover our Young Man’s croque with black garlic confitRead more -
CHICKEN TAGINE WITH LEMON CONFIT
Posted in: Recipes21/04/201712206 viewsCHICKEN TAGINE WITH LEMON CONFITRead more -
LEMON, HONEY AND CINNAMON DETOX WATER
14830 viewsLEMON, HONEY AND CINNAMON DETOX WATERRead more -
Tiramisu with apple and salted butter caramel
Posted in: Recipes04/05/20175793 viewsTiramisu with apple and salted butter caramelRead more -
Poached egg in wine sauce, smoked eel and black garlic
Posted in: Recipes30/05/20176286 viewsThe recipe for poached egg in red wine sauce, smoked eel, and black garlic.Read more










