-
MenuBack
-
SPICES IN A BAG
-
-
Our spices in a bag
-
Our spices in a bag
-
-
-
Texte 2
Add a touch of the Mediterranean with this blend, ideal as a sauce or at the end of cooking.
-
-
Texte 2
More than 50 large-format products in an economical and practical kraft bag.
-
Spices
-
-
-
Catégories
-
-
-
Texte 2
Une alliance parfaite entre l'ail et le piment qui donnera vie à vos plats avec une intensité envoûtante.
-
-
salts
Our exceptional Albert Ménès salts are real little jewels with bright colours and original flavours.
-
-
Deli
-
-
-
-
Texte 2
Let yourself be tempted by our quality seafood, carefully selected for you.
-
-
Texte 2
A real alternative to traditional spices, these accompaniments will enhance the flavour of your favourite dishes.
-
- Jams and Honeys
- Gifts
-
House
-
-
Categories 1
-
Categories 1
-
-
-
Texte 2
Since 1921, Albert Ménès has been pursuing the beautiful adventure of taste with greed and generosity.
- Our recipes
- Notre partenaire
- Contact us
-
MenuBack
-
SPICES IN A BAG
-
-
Our spices in a bag
-
Our spices in a bag
-
-
-
Texte 2
Add a touch of the Mediterranean with this blend, ideal as a sauce or at the end of cooking.
-
-
Texte 2
More than 50 large-format products in an economical and practical kraft bag.
-
Spices
-
-
-
Catégories
-
-
-
Texte 2
Une alliance parfaite entre l'ail et le piment qui donnera vie à vos plats avec une intensité envoûtante.
-
-
salts
Our exceptional Albert Ménès salts are real little jewels with bright colours and original flavours.
-
-
Deli
-
-
-
-
Texte 2
Let yourself be tempted by our quality seafood, carefully selected for you.
-
-
Texte 2
A real alternative to traditional spices, these accompaniments will enhance the flavour of your favourite dishes.
-
- Jams and Honeys
- Gifts
-
House
-
-
Categories 1
-
Categories 1
-
-
-
Texte 2
Since 1921, Albert Ménès has been pursuing the beautiful adventure of taste with greed and generosity.
- Our recipes
- Notre partenaire
- Contact us
Découvrez toutes nos recettes
Search in blog
Blog categories
Popular posts
-
North African Couscous recipe: the real traditional quick and easy recipe!Posted in: Recipes238302 viewsThe real recipe for North African couscous An easy-to-make recipe that's impossible to beat!Read more
-
Poulet basquaise : the real traditional recipePosted in: Recipes176027 viewsBasque chicken: a traditional and easy recipe with the flavours of the South-WestRead more
-
Tunisian ChakchoukaPosted in: Recipes34262 viewsTunisian chakchouka with eggsRead more
-
Fattoush Salad & Sumac VinaigrettePosted in: Recipes24512 viewsFattoush Salad & Sumac VinaigretteRead more
-
Tunisian couscous from the seaPosted in: Recipes23950 viewsTunisian white fish couscous with smoked organic Provence pepper harissa.Read more
Featured posts
-
-
Lemon, poppy seed and blueberry cakePosted in: Recipes124 viewsA moist, fruity and tangy cake: try our recipe for lemon and blueberry jam cake. A real treat!Read more
-
Mustard crackers with Comté cheese and Provence herbsPosted in: Recipes134 viewsThe perfect quick recipe for your aperitifs: mustard crackers. Ready in 25 minutes, this recipe will be a hit.Read more
-
Lebanese-style green beansPosted in: Recipes737 viewsA classic of Levantine cuisine, Lebanese-style green beans appeal for their intense flavour and freshness. Served hot...Read more
-
Trop salé, trop pimenté, trop fade : nos astuces pour rattraper un plat1638 viewsDécouvrez dans cet article toutes nos astuces et idées pour rattraper et sublimer vos plats. Ne vous en faites pas,...Read more
Chips de chou Kalé au curry vert thaï
Le chou Kalé, vous enavez forcément entendu parler !Celégume ancien était, semble-t-il, déjà connu dans l’Antiquité, et même plutôt courant sur les tables du Moyen Âge. Il revient sur le devant de la scène culinaire depuis les années 2010, pour notre plus grand plaisir.Réputé pour être un "légume santé", le chou Kalé possèderait de nombreuses vertusdont une teneur exceptionnelle en vitamine C puisqu’il couvrirait, pour seulement 100 g consommés, 150 % des besoins quotidiens en cette vitamine! Cuit, cru, en smoothie, en soupe ... Il se cuisine sous toutes ses formes ! Albert Ménès vous propose une recette de chips de chou Kalé, agrémenté de notre curry vert thaï, pour une touche épicée et exotique ... Prêts pour le voyage ?
Pour6 personnes
Difficulté :Difficile
Préparation :20 min
Cuisson : 45 min
Ingrédients
2c. à soupe de curry vert thaï AlbertMénès |
[produit id='560'][produit id='700'][produit id='699']
Préparation
Préchauffez le four à 90°C. Lavez sous l'eau claire le chou Kalé et séchez celui-ci à l'aide d'un torchon propre. Effeuillez-le et coupez chaque feuille en bouchées. Placez-le dans un saladier avec le sel, l’huile d’olive, le citron et le curry vert thaï. Remuez doucement, de façon à enrober le kalé.
Astuce de chef : Remplacer le curry vert par d'autres épices pour varier les goûts !
Disposez les feuilles de chou sur une plaque à four recouverte de papier sulfurisé. Laissez cuire pendant 45 minutes. A mi-cuisson, remuez la plaque afin de vous assurer que le chou kalé ne colle pas au papier sulfurisé.
Une fois les chips sèches et craquantes, laissez-les refroidir. Vous pouvez les conserver pendant une semaine dans un bocal en verre au réfrigérateur.
Related products
-
Green Mild Thai Curry Powder
Price: €4.90 -
Pink Salt with Espelette Pepper Mill
Price: €5.50
Related posts
-
Christmas shortbread - the real Swedish recipe
Posted in: Recipes21/12/20219191 viewsChristmas shortbread - the real Swedish recipeRead more -
On vous embarque dans notre conserverie bretonne !
Posted in: Meetings06/04/20173294 viewsDécouvrez le savoir-faire centenaire de nos sardinièresRead more -
Notre escapade bretonne...
Posted in: News04/05/20173469 viewsUne sélection pour les gastronomes amateurs d’iode et d’émotionRead more -
Frichti x Albert Ménès
Posted in: Meetings12/04/20173059 viewsSuivez l'opération spéciale Bretagne de Frichti et retrouvez nos sardines à l'ancienne dans leur séléction gourmandeRead more -
Albert Ménès participe au Grand prix Cuisine Actuelle 2017
Posted in: Meetings18/04/20172572 viewsRendez-vous le 9 octobre 2017 pour le résultat des lauréats !Read more -
Croque Jeune Homme with black garlic, or how to revisit a great classic
Posted in: Recipes31/05/20177117 viewsDiscover our Young Man’s croque with black garlic confitRead more