-
MenuBack
-
SPICES IN A BAG
-
-
Our spices in a bag
-
Our spices in a bag
-
-
-
Texte 2
Add a touch of the Mediterranean with this blend, ideal as a sauce or at the end of cooking.
-
-
Texte 2
More than 50 large-format products in an economical and practical kraft bag.
-
Spices
-
-
-
Catégories
-
-
-
Texte 2
Une alliance parfaite entre l'ail et le piment qui donnera vie à vos plats avec une intensité envoûtante.
-
-
salts
Our exceptional Albert Ménès salts are real little jewels with bright colours and original flavours.
-
-
Deli
-
-
-
-
Texte 2
Let yourself be tempted by our quality seafood, carefully selected for you.
-
-
Texte 2
A real alternative to traditional spices, these accompaniments will enhance the flavour of your favourite dishes.
-
- Jams and Honeys
- Gifts
-
House
-
-
Categories 1
-
Categories 1
-
-
-
Texte 2
Since 1921, Albert Ménès has been pursuing the beautiful adventure of taste with greed and generosity.
- Our recipes
- Contact us
-
MenuBack
-
SPICES IN A BAG
-
-
Our spices in a bag
-
Our spices in a bag
-
-
-
Texte 2
Add a touch of the Mediterranean with this blend, ideal as a sauce or at the end of cooking.
-
-
Texte 2
More than 50 large-format products in an economical and practical kraft bag.
-
Spices
-
-
-
Catégories
-
-
-
Texte 2
Une alliance parfaite entre l'ail et le piment qui donnera vie à vos plats avec une intensité envoûtante.
-
-
salts
Our exceptional Albert Ménès salts are real little jewels with bright colours and original flavours.
-
-
Deli
-
-
-
-
Texte 2
Let yourself be tempted by our quality seafood, carefully selected for you.
-
-
Texte 2
A real alternative to traditional spices, these accompaniments will enhance the flavour of your favourite dishes.
-
- Jams and Honeys
- Gifts
-
House
-
-
Categories 1
-
Categories 1
-
-
-
Texte 2
Since 1921, Albert Ménès has been pursuing the beautiful adventure of taste with greed and generosity.
- Our recipes
- Contact us
Découvrez toutes nos recettes
Search in blog
Blog categories
Popular posts
-
North African Couscous recipe: the real traditional quick and easy recipe!Posted in: Recipes199501 viewsThe real recipe for North African couscous An easy-to-make recipe that's impossible to beat!Read more
-
Poulet basquaise : the real traditional recipePosted in: Recipes163639 viewsBasque chicken: a traditional and easy recipe with the flavours of the South-WestRead more
-
Tunisian ChakchoukaPosted in: Recipes30514 viewsTunisian chakchouka with eggsRead more
-
Fattoush Salad & Sumac VinaigrettePosted in: Recipes21374 viewsFattoush Salad & Sumac VinaigretteRead more
-
Tunisian couscous from the seaPosted in: Recipes21321 viewsTunisian white fish couscous with smoked organic Provence pepper harissa.Read more
Featured posts
-
Trop salé, trop pimenté, trop fade : nos astuces pour rattraper un platDécouvrez dans cet article toutes nos astuces et idées pour rattraper et sublimer vos plats. Ne vous en faites pas,...Read more
-
Feta and tomato cake with wild garlicPosted in: Recipes788 viewsRediscover savoury cake with this sunny version, featuring melting feta cheese, sun-dried tomatoes and a touch of...Read more
-
Spring salad of artichokes with horseradishPosted in: Recipes532 viewsDiscover this springtime recipe with seasonal vegetables, enhanced by a horseradish sauce that adds spice and pepper...Read more
-
Orange salad with marmaladePosted in: Recipes605 viewsDiscover how to prepare this cinnamon-twisted orange salad, with a touch of orange and lemon marmalade for even more...Read more
-
Pâte de curry VS curry en poudre : quelle différence950 viewsDécouvrez la subtilité d'une utilisation d'une épice en poudre ou en version condiment pour sublimer au mieux vos...Read more
Curry vert thaï de joues de lotte
Et si vous plongiez dans l'univers du curry, ce mélange explosif de dix épices ? Lotte et curry forment le duo parfait,les saveurs épicées du curry vert associées à la tendresse de la lotte, voicice que nous vous proposons de découvrir à traverscette recette !
Épicée, piquante, vive et très fraîche, cette poudre fine de couleur vert pâle exhale de délicieuses notes herbacées. En premier lieu, le parfum âpre de pois cassé cru s’installe en bouche pour ensuite laisser place aux saveurs du céleri branche, de l‘estragon ou encore de la citronnelle qui apporte de la fraicheur et de la légèreté au mélange. Il sera parfait pour être utilisé dans vos plats en sauce de poisson et crustacé.
Pour6 personnes
Difficulté :Moyenne
Préparation :30 min
Cuisson: 20 min
Ingrédients
3 c. à s de curry vert Albert Ménès |
[produit id='560'][produit id='316'][produit id='326']
Préparation
Préparer les oignons nouveaux en taillant les blancs de ceux-ci en deux. Ciseler finement ensuite le vert des oignons.
Assaisonner de sel les joues de lotte puis, dans une casserole, les faire légèrement dorer à feu moyen. Y ajouter les blancs d’oignons et laisser cuire 5 minutes. Déglacer ensuite au lait de coco et saupoudrer de curry vert, de citronnelle et de gingembre. Bien mélanger l’ensemble et laisser mijoter 10 minutes à feu doux jusqu’à obtention d’une sauce onctueuse.
Parsemer du vert d’oignon ciselé et servir le plat avec du riz.
Astuce de chef: Vous pouvez reproduire cette recette en remplaçant les joues de lotte par des gambas.
Le plus du Curry Vert: Subtil et doux, il s’accorde parfaitement avec la finesse du poisson, et particulièrement les poissons nobles comme les joues de lotte !
[gallery columns="1" size="large" ids="3947"]
© photos :Lukam - Aji Studio
Related products
-
Lemongrass
Price: €3.95 -
Ground Ginger
Price: €4.40 -
Green Mild Thai Curry Powder
Price: €4.90
Related posts
-
Christmas shortbread - the real Swedish recipe
Posted in: Recipes21/12/20218550 viewsChristmas shortbread - the real Swedish recipeRead more -
Notre escapade bretonne...
Posted in: News04/05/20173153 viewsUne sélection pour les gastronomes amateurs d’iode et d’émotionRead more -
Frichti x Albert Ménès
Posted in: Meetings12/04/20172874 viewsSuivez l'opération spéciale Bretagne de Frichti et retrouvez nos sardines à l'ancienne dans leur séléction gourmandeRead more -
Albert Ménès participe au Grand prix Cuisine Actuelle 2017
Posted in: Meetings18/04/20172372 viewsRendez-vous le 9 octobre 2017 pour le résultat des lauréats !Read more -
Croque Jeune Homme with black garlic, or how to revisit a great classic
Posted in: Recipes31/05/20176447 viewsDiscover our Young Man’s croque with black garlic confitRead more -
CHICKEN TAGINE WITH LEMON CONFIT
Posted in: Recipes21/04/201710148 viewsCHICKEN TAGINE WITH LEMON CONFITRead more