-
MenuBack
-
SPICES IN A BAG
-
-
Our spices in a bag
-
Our spices in a bag
-
-
-
Texte 2
Add a touch of the Mediterranean with this blend, ideal as a sauce or at the end of cooking.
-
-
Texte 2
More than 50 large-format products in an economical and practical kraft bag.
-
Spices
-
-
-
Catégories
-
-
-
Texte 2
Une alliance parfaite entre l'ail et le piment qui donnera vie à vos plats avec une intensité envoûtante.
-
-
salts
Our exceptional Albert Ménès salts are real little jewels with bright colours and original flavours.
-
-
Deli
-
-
-
-
Texte 2
Let yourself be tempted by our quality seafood, carefully selected for you.
-
-
Texte 2
A real alternative to traditional spices, these accompaniments will enhance the flavour of your favourite dishes.
-
- Jams and Honeys
- Gifts
-
House
-
-
Categories 1
-
Categories 1
-
-
-
Texte 2
Since 1921, Albert Ménès has been pursuing the beautiful adventure of taste with greed and generosity.
- Our recipes
- Notre partenaire
- Contact us
-
MenuBack
-
SPICES IN A BAG
-
-
Our spices in a bag
-
Our spices in a bag
-
-
-
Texte 2
Add a touch of the Mediterranean with this blend, ideal as a sauce or at the end of cooking.
-
-
Texte 2
More than 50 large-format products in an economical and practical kraft bag.
-
Spices
-
-
-
Catégories
-
-
-
Texte 2
Une alliance parfaite entre l'ail et le piment qui donnera vie à vos plats avec une intensité envoûtante.
-
-
salts
Our exceptional Albert Ménès salts are real little jewels with bright colours and original flavours.
-
-
Deli
-
-
-
-
Texte 2
Let yourself be tempted by our quality seafood, carefully selected for you.
-
-
Texte 2
A real alternative to traditional spices, these accompaniments will enhance the flavour of your favourite dishes.
-
- Jams and Honeys
- Gifts
-
House
-
-
Categories 1
-
Categories 1
-
-
-
Texte 2
Since 1921, Albert Ménès has been pursuing the beautiful adventure of taste with greed and generosity.
- Our recipes
- Notre partenaire
- Contact us
Découvrez toutes nos recettes
Search in blog
Blog categories
Popular posts
-
North African Couscous recipe: the real traditional quick and easy recipe!Posted in: Recipes241064 viewsThe real recipe for North African couscous An easy-to-make recipe that's impossible to beat!Read more
-
Poulet basquaise : the real traditional recipePosted in: Recipes176703 viewsBasque chicken: a traditional and easy recipe with the flavours of the South-WestRead more
-
Tunisian ChakchoukaPosted in: Recipes34405 viewsTunisian chakchouka with eggsRead more
-
Fattoush Salad & Sumac VinaigrettePosted in: Recipes24631 viewsFattoush Salad & Sumac VinaigretteRead more
-
Tunisian couscous from the seaPosted in: Recipes24110 viewsTunisian white fish couscous with smoked organic Provence pepper harissa.Read more
Featured posts
-
-
Lemon, poppy seed and blueberry cakePosted in: Recipes168 viewsA moist, fruity and tangy cake: try our recipe for lemon and blueberry jam cake. A real treat!Read more
-
Mustard crackers with Comté cheese and Provence herbsPosted in: Recipes184 viewsThe perfect quick recipe for your aperitifs: mustard crackers. Ready in 25 minutes, this recipe will be a hit.Read more
-
Lebanese-style green beansPosted in: Recipes774 viewsA classic of Levantine cuisine, Lebanese-style green beans appeal for their intense flavour and freshness. Served hot...Read more
-
Trop salé, trop pimenté, trop fade : nos astuces pour rattraper un plat1673 viewsDécouvrez dans cet article toutes nos astuces et idées pour rattraper et sublimer vos plats. Ne vous en faites pas,...Read more
Curry vert thaï de joues de lotte
Et si vous plongiez dans l'univers du curry, ce mélange explosif de dix épices ? Lotte et curry forment le duo parfait,les saveurs épicées du curry vert associées à la tendresse de la lotte, voicice que nous vous proposons de découvrir à traverscette recette !
Épicée, piquante, vive et très fraîche, cette poudre fine de couleur vert pâle exhale de délicieuses notes herbacées. En premier lieu, le parfum âpre de pois cassé cru s’installe en bouche pour ensuite laisser place aux saveurs du céleri branche, de l‘estragon ou encore de la citronnelle qui apporte de la fraicheur et de la légèreté au mélange. Il sera parfait pour être utilisé dans vos plats en sauce de poisson et crustacé.
Pour6 personnes
Difficulté :Moyenne
Préparation :30 min
Cuisson: 20 min
Ingrédients
3 c. à s de curry vert Albert Ménès |
[produit id='560'][produit id='316'][produit id='326']
Préparation
Préparer les oignons nouveaux en taillant les blancs de ceux-ci en deux. Ciseler finement ensuite le vert des oignons.
Assaisonner de sel les joues de lotte puis, dans une casserole, les faire légèrement dorer à feu moyen. Y ajouter les blancs d’oignons et laisser cuire 5 minutes. Déglacer ensuite au lait de coco et saupoudrer de curry vert, de citronnelle et de gingembre. Bien mélanger l’ensemble et laisser mijoter 10 minutes à feu doux jusqu’à obtention d’une sauce onctueuse.
Parsemer du vert d’oignon ciselé et servir le plat avec du riz.
Astuce de chef: Vous pouvez reproduire cette recette en remplaçant les joues de lotte par des gambas.
Le plus du Curry Vert: Subtil et doux, il s’accorde parfaitement avec la finesse du poisson, et particulièrement les poissons nobles comme les joues de lotte !
[gallery columns="1" size="large" ids="3947"]
© photos :Lukam - Aji Studio
Related products
-
Lemongrass
Price: €3.95 -
Ground Ginger
Price: €4.40 -
Green Mild Thai Curry Powder
Price: €4.90
Related posts
-
Christmas shortbread - the real Swedish recipe
Posted in: Recipes21/12/20219212 viewsChristmas shortbread - the real Swedish recipeRead more -
Notre escapade bretonne...
Posted in: News04/05/20173487 viewsUne sélection pour les gastronomes amateurs d’iode et d’émotionRead more -
Frichti x Albert Ménès
Posted in: Meetings12/04/20173065 viewsSuivez l'opération spéciale Bretagne de Frichti et retrouvez nos sardines à l'ancienne dans leur séléction gourmandeRead more -
Albert Ménès participe au Grand prix Cuisine Actuelle 2017
Posted in: Meetings18/04/20172583 viewsRendez-vous le 9 octobre 2017 pour le résultat des lauréats !Read more -
Croque Jeune Homme with black garlic, or how to revisit a great classic
Posted in: Recipes31/05/20177153 viewsDiscover our Young Man’s croque with black garlic confitRead more -
CHICKEN TAGINE WITH LEMON CONFIT
Posted in: Recipes21/04/201711220 viewsCHICKEN TAGINE WITH LEMON CONFITRead more