-
MenuBack
- CHRISTMAS SELECTION
-
SPICES IN A BAG
-
-
Our spices in a bag
-
-
-
Our spices in a bag
-
-
-
Texte 2
Add a touch of the Mediterranean with this blend, ideal as a sauce or at the end of cooking.
-
-
Texte 2
More than 50 large-format products in an economical and practical kraft bag.
-
-
Spices
-
-
-
Catégories
-
-
-
Texte 2
Une alliance parfaite entre l'ail et le piment qui donnera vie à vos plats avec une intensité envoûtante.
-
-
salts
Our exceptional Albert Ménès salts are real little jewels with bright colours and original flavours.
-
-
Deli
-
-
-
-
Texte 2
Let yourself be tempted by our quality seafood, carefully selected for you.
-
-
Texte 2
A real alternative to traditional spices, these accompaniments will enhance the flavour of your favourite dishes.
-
- Jams and Honeys
- Gifts
- House
- Our recipes
- Contact us
-
MenuBack
- CHRISTMAS SELECTION
-
SPICES IN A BAG
-
-
Our spices in a bag
-
-
-
Our spices in a bag
-
-
-
Texte 2
Add a touch of the Mediterranean with this blend, ideal as a sauce or at the end of cooking.
-
-
Texte 2
More than 50 large-format products in an economical and practical kraft bag.
-
-
Spices
-
-
-
Catégories
-
-
-
Texte 2
Une alliance parfaite entre l'ail et le piment qui donnera vie à vos plats avec une intensité envoûtante.
-
-
salts
Our exceptional Albert Ménès salts are real little jewels with bright colours and original flavours.
-
-
Deli
-
-
-
-
Texte 2
Let yourself be tempted by our quality seafood, carefully selected for you.
-
-
Texte 2
A real alternative to traditional spices, these accompaniments will enhance the flavour of your favourite dishes.
-
- Jams and Honeys
- Gifts
- House
- Our recipes
- Contact us
Découvrez toutes nos recettes
Search in blog
Blog categories
Popular posts
-
Poulet basquaise : the real traditional recipePosted in: Recipes75953 viewsBasque chicken: a traditional and easy recipe with the flavours of the South-WestRead more
-
North African Couscous recipe: the real traditional quick and easy recipe!Posted in: Recipes58015 viewsThe real recipe for North African couscous An easy-to-make recipe that's impossible to beat!Read more
-
Tunisian ChakchoukaPosted in: Recipes20023 viewsTunisian chakchouka with eggsRead more
-
Tunisian couscous from the seaPosted in: Recipes13277 viewsTunisian white fish couscous with smoked organic Provence pepper harissa.Read more
Featured posts
-
Les saveurs du Pays Basque avec Albert MénèsÀ la Découverte des Saveurs du Pays Basque avec les idées recettes et les indispensables d'Albert MénèsRead more
-
Mocktail aux épices d'hiver227 viewsDégustez un savoureux mocktail aux épices de saison lors de votre prochain apéritif automnalRead more
-
L'automne avec Albert Ménès365 viewsDécouvrez nos astuces pour affronter l'automne, nos produits indispensables et idées recettes pour vous régaler...Read more
-
Batch cooking: our tips and recipe ideas1500 viewsFind out all our tips for organising a successful week of batch cooking, as well as our tasty recipe ideas.Read more
Saumon mariné au citron confit et thym
Pour 4 personnes
Préparation : 5 minutes
Cuisson : 20 minutes
Ingrédients pour la Marinade :
- 4 pavés de saumon (environ 150g chacun)
- 2 cuillères à soupe de pâte de citron confit et thym
- Sel fin et poivre noir
- 1 cuillère à soupe d’huile d’olive
Ingrédients pour la Sauce :
- 125g d’échalotes, finement hachées
- 1 cuillère à soupe de cassonade
- 25g de beurre
- 100 ml de crème fraîche
- Sel et poivre
Préparation :
Dans un bol, mélangez la pâte de citron confit et thym avec l'huile d'olive. Salez et poivrez les pavés de saumon, puis enduisez-les du mélange. Couvrez et laissez mariner au réfrigérateur pendant au moins 1 heure pour permettre aux saveurs de s'imprégner.
Dans une poêle, faites fondre le beurre à feu moyen. Ajoutez les échalotes hachées et faites-les suer jusqu'à ce qu'elles deviennent translucides, environ 10 minutes. Évitez de les colorer.
Saupoudrez les échalotes de cassonade, salez et poivrez. Laissez cuire encore 1 à 2 minutes, en remuant.
Versez la crème fraîche et remuez bien. Chauffez la sauce à feu doux pendant environ 1 minute, puis gardez au chaud.
Sortez les pavés de saumon de la marinade et enlevez l'excès. Dans une poêle chauffée à feu moyen avec un peu d'huile, faites cuire le saumon environ 3-4 minutes de chaque côté, selon l'épaisseur des pavés et votre préférence de cuisson.
Placez les pavés de saumon cuits dans les assiettes. Nappez chaque pavé de saumon avec la sauce aux échalotes chaude et servez immédiatement.
Related products
-
Organic Lemon paste with Thyme
Price: €5.80 -
Smoked Black Pepper
Price: €7.50 -
Eco-refill Sarawak smoked black pepper
Price: €13.00
Related posts
-
Christmas shortbread - the real Swedish recipe
Posted in: Recipes21/12/20216393 viewsChristmas shortbread - the real Swedish recipeRead more
-
Croque Jeune Homme with black garlic, or how to revisit a great classic
Posted in: Recipes31/05/20174966 viewsDiscover our Young Man’s croque with black garlic confitRead more
-
CHICKEN TAGINE WITH LEMON CONFIT
Posted in: Recipes21/04/20177314 viewsCHICKEN TAGINE WITH LEMON CONFITRead more
-
LEMON, HONEY AND CINNAMON DETOX WATER
9261 viewsLEMON, HONEY AND CINNAMON DETOX WATERRead more
-
Tiramisu with apple and salted butter caramel
Posted in: Recipes04/05/20173612 viewsTiramisu with apple and salted butter caramelRead more
-
Poached egg in wine sauce, smoked eel and black garlic
Posted in: Recipes30/05/20174203 viewsThe recipe for poached egg in red wine sauce, smoked eel, and black garlic.Read more
-
Oyster, Black Garlic, and Frosted Grapefruit
Posted in: Recipes31/05/20173658 viewsOyster, Black Garlic, and Frosted GrapefruitRead more
-
Cuisse de canard croustillante en salade, vinaigrette d'ail noir
Posted in: Recipes30/05/20173026 viewsCuisse de canard croustillante en salade, vinaigrette d'ail noirRead more
-
Ils parlent de nous : la recette de Marmiton
Posted in: Recipes10/05/20172875 viewsDécouvrez le délicieux Mille-feuille de maquereau et grenade de Marmiton, utilisant nos oboles de Lucerne !Read more
-
Amuse Bouche d'Oboles à l'Emmental, crème montée infusée au lard et oeuf de caille
Posted in: Recipes20/06/20172639 viewsJulien, du service export chez Albert Ménès, vous propose sa recette d'amuse bouche d'ObolesRead more