-
MenuBack
-
SPICES IN A BAG
-
-
Our spices in a bag
-
Our spices in a bag
-
-
-
Texte 2
Add a touch of the Mediterranean with this blend, ideal as a sauce or at the end of cooking.
-
-
Texte 2
More than 50 large-format products in an economical and practical kraft bag.
-
Spices
-
-
-
Catégories
-
-
-
Texte 2
Une alliance parfaite entre l'ail et le piment qui donnera vie à vos plats avec une intensité envoûtante.
-
-
salts
Our exceptional Albert Ménès salts are real little jewels with bright colours and original flavours.
-
-
Deli
-
-
-
-
Texte 2
Let yourself be tempted by our quality seafood, carefully selected for you.
-
-
Texte 2
A real alternative to traditional spices, these accompaniments will enhance the flavour of your favourite dishes.
-
- Jams and Honeys
- Gifts
-
House
-
-
Categories 1
-
Categories 1
-
-
-
Texte 2
Since 1921, Albert Ménès has been pursuing the beautiful adventure of taste with greed and generosity.
- Our recipes
- Notre partenaire
- Contact us
-
MenuBack
-
SPICES IN A BAG
-
-
Our spices in a bag
-
Our spices in a bag
-
-
-
Texte 2
Add a touch of the Mediterranean with this blend, ideal as a sauce or at the end of cooking.
-
-
Texte 2
More than 50 large-format products in an economical and practical kraft bag.
-
Spices
-
-
-
Catégories
-
-
-
Texte 2
Une alliance parfaite entre l'ail et le piment qui donnera vie à vos plats avec une intensité envoûtante.
-
-
salts
Our exceptional Albert Ménès salts are real little jewels with bright colours and original flavours.
-
-
Deli
-
-
-
-
Texte 2
Let yourself be tempted by our quality seafood, carefully selected for you.
-
-
Texte 2
A real alternative to traditional spices, these accompaniments will enhance the flavour of your favourite dishes.
-
- Jams and Honeys
- Gifts
-
House
-
-
Categories 1
-
Categories 1
-
-
-
Texte 2
Since 1921, Albert Ménès has been pursuing the beautiful adventure of taste with greed and generosity.
- Our recipes
- Notre partenaire
- Contact us
Découvrez toutes nos recettes
Search in blog
Blog categories
Popular posts
-
North African Couscous recipe: the real traditional quick and easy recipe!Posted in: Recipes248532 viewsThe real recipe for North African couscous An easy-to-make recipe that's impossible to beat!Read more
-
Poulet basquaise : the real traditional recipePosted in: Recipes178279 viewsBasque chicken: a traditional and easy recipe with the flavours of the South-WestRead more
-
Tunisian ChakchoukaPosted in: Recipes34809 viewsTunisian chakchouka with eggsRead more
-
Fattoush Salad & Sumac VinaigrettePosted in: Recipes24886 viewsFattoush Salad & Sumac VinaigretteRead more
-
Tunisian couscous from the seaPosted in: Recipes24438 viewsTunisian white fish couscous with smoked organic Provence pepper harissa.Read more
Featured posts
-
-
Lemon, poppy seed and blueberry cakePosted in: Recipes268 viewsA moist, fruity and tangy cake: try our recipe for lemon and blueberry jam cake. A real treat!Read more
-
Mustard crackers with Comté cheese and Provence herbsPosted in: Recipes292 viewsThe perfect quick recipe for your aperitifs: mustard crackers. Ready in 25 minutes, this recipe will be a hit.Read more
-
Lebanese-style green beansPosted in: Recipes855 viewsA classic of Levantine cuisine, Lebanese-style green beans appeal for their intense flavour and freshness. Served hot...Read more
-
Trop salé, trop pimenté, trop fade : nos astuces pour rattraper un plat1776 viewsDécouvrez dans cet article toutes nos astuces et idées pour rattraper et sublimer vos plats. Ne vous en faites pas,...Read more
Velouté de courgettes épicé
Marier les saveurs provençalesà la saison hivernale c'est possible, et cela tout en détox et légèreté ! Pour ce faire, laissez-vous tenter par ce délicieux velouté de courgettes, porté par les vertus de nos épices et les couleurs du Sud !
Pour 5 personnes
Difficulté : Moyenne
Préparation : 20 min
Cuisson : 30 min
Ingrédients
1 c. à c. de coriandre Albert Ménès |
[produit id='296'][produit id='308'][produit id='383'][produit id='324']
Préparation
Lavez les courgettes, retirez les extrémités puis coupez-les en petits morceaux. Pelez, dégermez et émincez l’ail. Lavez, séchez et effeuillez lacoriandre si celle-ci est fraiche.
Faites chauffer 1 litre d’eau dans une cocotte avec lecube de bouillon de légumes et les pommes de terre, puis ajoutez lescourgettes et l’ail. Salez légèrement, poivrez et ajoutez les mélanges de poivron et de tomate selon vos goûts. Laissez cuire 30minutes.
Mixez la soupe jusqu’à obtention d’une texture veloutée. Rajoutez une ou deux pincées de piment si vous appréciez la cuisine relevée, quelques morceaux de fêta pour les plus gourmands puis servez.
Astuce de chef : vous pouvez tout à fait déguster cette soupe tiède ou froide. Accompagnée d'une salade de poivrons crus et basilic, ou encore d'une tartine radis, betteraves et olives, elle sera un pur délice et détox en prime !
Related products
-
Coriander Leaves
Price: €3.80 -
Peppers
Price: €5.20 -
Mild Curry Powder
Price: €4.85 -
Tomato with Salted Basil
Price: €6.10
Related posts
-
Christmas shortbread - the real Swedish recipe
Posted in: Recipes21/12/20219292 viewsChristmas shortbread - the real Swedish recipeRead more -
Notre escapade bretonne...
Posted in: News04/05/20173552 viewsUne sélection pour les gastronomes amateurs d’iode et d’émotionRead more -
Frichti x Albert Ménès
Posted in: Meetings12/04/20173094 viewsSuivez l'opération spéciale Bretagne de Frichti et retrouvez nos sardines à l'ancienne dans leur séléction gourmandeRead more -
Albert Ménès participe au Grand prix Cuisine Actuelle 2017
Posted in: Meetings18/04/20172608 viewsRendez-vous le 9 octobre 2017 pour le résultat des lauréats !Read more -
Croque Jeune Homme with black garlic, or how to revisit a great classic
Posted in: Recipes31/05/20177250 viewsDiscover our Young Man’s croque with black garlic confitRead more -
CHICKEN TAGINE WITH LEMON CONFIT
Posted in: Recipes21/04/201711375 viewsCHICKEN TAGINE WITH LEMON CONFITRead more