-
MenuBack
-
SPICES IN A BAG
-
-
Our spices in a bag
-
Our spices in a bag
-
-
-
Texte 2
Add a touch of the Mediterranean with this blend, ideal as a sauce or at the end of cooking.
-
-
Texte 2
More than 50 large-format products in an economical and practical kraft bag.
-
Spices
-
-
-
Catégories
-
-
-
Texte 2
Une alliance parfaite entre l'ail et le piment qui donnera vie à vos plats avec une intensité envoûtante.
-
-
salts
Our exceptional Albert Ménès salts are real little jewels with bright colours and original flavours.
-
-
Deli
-
-
-
-
Texte 2
Let yourself be tempted by our quality seafood, carefully selected for you.
-
-
Texte 2
A real alternative to traditional spices, these accompaniments will enhance the flavour of your favourite dishes.
-
- Jams and Honeys
- Gifts
-
House
-
-
Categories 1
-
Categories 1
-
-
-
Texte 2
Since 1921, Albert Ménès has been pursuing the beautiful adventure of taste with greed and generosity.
- Our recipes
- Notre partenaire
- Contact us
-
MenuBack
-
SPICES IN A BAG
-
-
Our spices in a bag
-
Our spices in a bag
-
-
-
Texte 2
Add a touch of the Mediterranean with this blend, ideal as a sauce or at the end of cooking.
-
-
Texte 2
More than 50 large-format products in an economical and practical kraft bag.
-
Spices
-
-
-
Catégories
-
-
-
Texte 2
Une alliance parfaite entre l'ail et le piment qui donnera vie à vos plats avec une intensité envoûtante.
-
-
salts
Our exceptional Albert Ménès salts are real little jewels with bright colours and original flavours.
-
-
Deli
-
-
-
-
Texte 2
Let yourself be tempted by our quality seafood, carefully selected for you.
-
-
Texte 2
A real alternative to traditional spices, these accompaniments will enhance the flavour of your favourite dishes.
-
- Jams and Honeys
- Gifts
-
House
-
-
Categories 1
-
Categories 1
-
-
-
Texte 2
Since 1921, Albert Ménès has been pursuing the beautiful adventure of taste with greed and generosity.
- Our recipes
- Notre partenaire
- Contact us
Découvrez toutes nos recettes
Search in blog
Blog categories
Popular posts
-
North African Couscous recipe: the real traditional quick and easy recipe!Posted in: Recipes238868 viewsThe real recipe for North African couscous An easy-to-make recipe that's impossible to beat!Read more
-
Poulet basquaise : the real traditional recipePosted in: Recipes176159 viewsBasque chicken: a traditional and easy recipe with the flavours of the South-WestRead more
-
Tunisian ChakchoukaPosted in: Recipes34301 viewsTunisian chakchouka with eggsRead more
-
Fattoush Salad & Sumac VinaigrettePosted in: Recipes24535 viewsFattoush Salad & Sumac VinaigretteRead more
-
Tunisian couscous from the seaPosted in: Recipes23982 viewsTunisian white fish couscous with smoked organic Provence pepper harissa.Read more
Featured posts
-
-
Lemon, poppy seed and blueberry cakePosted in: Recipes137 viewsA moist, fruity and tangy cake: try our recipe for lemon and blueberry jam cake. A real treat!Read more
-
Mustard crackers with Comté cheese and Provence herbsPosted in: Recipes150 viewsThe perfect quick recipe for your aperitifs: mustard crackers. Ready in 25 minutes, this recipe will be a hit.Read more
-
Lebanese-style green beansPosted in: Recipes747 viewsA classic of Levantine cuisine, Lebanese-style green beans appeal for their intense flavour and freshness. Served hot...Read more
-
Trop salé, trop pimenté, trop fade : nos astuces pour rattraper un plat1647 viewsDécouvrez dans cet article toutes nos astuces et idées pour rattraper et sublimer vos plats. Ne vous en faites pas,...Read more
Gâteau de Sienne au Chocolat et Poivre Sauvage
Traditionnellement servi lors des fêtes de Noël en Toscane, ce gâteau se distingue parla présence de poivre sauvage précieux et d'épices utilisés dans la recette. Inutile d’attendre Noël il se mange toute l’année autour d’un thé ou chocolat chaud !
Recette signée@coupsdefood
Qui est@coupsdefood ?
"Nourrie" de mes racines bourguignonnes à mon adoption lyonnaise, je suis chef de cuisine et pâtissière de métier. Faire découvrir des recettes, des nouveaux produits mais aussi des façons créatives de cuisiner et surtout de manger sont mes principales motivations.
Une seule devise celle des « 3 G » Goût, Gourmandise, Générosité !Son rêve: ouvrir son propre restaurant et sa pâtisserie
Difficulté : Moyenne- 6personnes
Préparation : 20 min
Cuisson : 25 min
Ingrédients
50 g de farine
|
[produit id='647'][produit id='351'][produit id='369'][produit id='269']
Préparation
Avant de commencer, préparez les amandes et noisettes. Pelez la peau en les passant à 180 degrés pendant 8 à 10 minutes, jusqu'à ce qu'elles soient bien dorées. Les laisser refroidir, et secouez les entre les deux extrémités d'un torchon plié pour les débarrasser de leur enveloppe.
Préchauffez le four à 150 degrés. Beurrez légèrement un moule à tarte et déposer une feuille de papier sulfurisé.
Tamisez la farine à la passoire avec le cacao dans un bol, ajoutez les épices, l'orange, les noisettes et amandes et mélangez le tout pour que tout soit bien couvert de farine.
Faites chauffer la cassonade, le miel ainsi deux cuillères à soupe d'eau dans une casserole à feux moyen. Attention, ne mélangez pas, pour éviter que le mélange ne cristallise.
Portez à ébullition et faites cuire jusqu'à ce que le mélange atteigne 120 degrés sur un thermomètre.Versez sur le mélange sec en mélangeant bien. Versez dans le moule à tarte et aplatissez la surface à l'aide d'une spatule huilée.Faites cuire au four pendant 10 à 15 minutes.
Une fois refroidi démouler le pain de sienne, décorer de sucre glace
L'astuce de @coupsdefood : Le poivre Voastiperifery est très apprécié par les chefs car il est doux mais extrêmement aromatique. Très parfumé, il dévoile au nez des notes fraiches de fruits exotiques, puis laissera apparaître des nuances de sous-bois en bouche.Ce poivre libère toutes ses effluves au contact de la chaleur.
Related products
-
Pink Peppercorns
Price: €8.90 -
Wild Voatsiperifery Peppercorns - Pepper Mill
Price: €14.90 -
Ground Coriander
Price: €4.00
Related posts
-
Christmas shortbread - the real Swedish recipe
Posted in: Recipes21/12/20219200 viewsChristmas shortbread - the real Swedish recipeRead more -
Notre escapade bretonne...
Posted in: News04/05/20173474 viewsUne sélection pour les gastronomes amateurs d’iode et d’émotionRead more -
Frichti x Albert Ménès
Posted in: Meetings12/04/20173062 viewsSuivez l'opération spéciale Bretagne de Frichti et retrouvez nos sardines à l'ancienne dans leur séléction gourmandeRead more -
Albert Ménès participe au Grand prix Cuisine Actuelle 2017
Posted in: Meetings18/04/20172578 viewsRendez-vous le 9 octobre 2017 pour le résultat des lauréats !Read more -
Croque Jeune Homme with black garlic, or how to revisit a great classic
Posted in: Recipes31/05/20177128 viewsDiscover our Young Man’s croque with black garlic confitRead more -
CHICKEN TAGINE WITH LEMON CONFIT
Posted in: Recipes21/04/201711184 viewsCHICKEN TAGINE WITH LEMON CONFITRead more